dilluns, 7 de maig del 2007

La victòria de Sarkozy

Ha guanyat Sarkozy, França continua amb un president de dretes o conservador, ha guanyat amb un 53 % dels vots. És una gran victòria, com diuen alguns comentaristes?. Jo crec que no, son un 3% més sobre el mínim necessari, pràcticament hi ha tants francesos que li donen suport com que li han negat i a més ni ha un 15% que no s’ha definit. En segon lloc cal tenir present que te un percentatge d’un 10% que prové del Front Nacional, l’extrema dreta, com administrarà aquest suport?, els discursos i la practica de la seva etapa de ministre no son per tranquil·litzar a una població que ja ha vist que realment les receptes lliberals, en el mon actual, no els aporten solucions.

O ha perdut l’esquerra. Diuen que cal renovar el partit socialista. Que es diu realment. Que el partit socialista i tots els de l’esquerra han d’anar cap al centre, que han de saber interpretar el que precisa la majoria de la societat, que no te uns interessos lligats a les rendes del capital, sinó a les del seu treball. Un conjunt de ciutadans que han vist com els temps actuals de globalització econòmica, han fet perdre pes relatiu a les seves rendes mentre augmenten els beneficis empresarials, i és manten unes bosses de pobresa importants i que els governants actuals, els mateixos que han continuat aconseguint un suport més gran que la candidata socialista, no han sabut resoldre.

I els ciutadans que?. Esperem que l’esquerra encerti en el discurs i en les propostes a aplicar en el futur, perquè, ara, el nou president difícilment canviarà el sentit de l’economia i les empreses i qui els que les controlan continuaran augmentat els seus beneficis mentre el pes de les rendes del treball, de la majoria, continuaran disminuint